8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Kadıköy Belediyesi

TAKİP ET

Burası Kadıköy, kadınlar burada. Kadıköy son dönemde kadın örgütlerinin düzenlediği eylemlerin merkezi haline geldi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi de yine yüzlerce kadın Kadıköy'de buluştu.

Kadın örgütleri temsilcileri, merkezi bir konumda olan Kadıköy’ü diğer birçok ilçeye göre daha özgürlükçü daha eşitlikçi buldukları için tercih ettiklerini söyledi. 

Sendikalar, sivil toplum kuruluşları, kadın örgütleri ve toplumsal muhalefetin birçok bileşeni son dönemde sokak eylemlerinin merkezini Kadıköy’e taşımış durumda.  Kadıköy, son yıllarda birçok farklı görüşten siyasi ve sosyal grupların mitinglerine ev sahipliği yapıyor. Beyoğlu İstiklal Caddesi ile özdeşleşen 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü haricinde bu yıl da kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri için Kadıköy’de buluştu.

Kadıköy Rıhtım’da geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen basın açıklamalarına İstanbul’un farklı yerlerinden yüzlerce kadın katıldı. Kadın örgütleri temsilcileri, merkezi bir konumda olan Kadıköy’ü diğer birçok ilçeye göre de daha özgürlükçü daha eşitlikçi buldukları için tercih ettiklerini söyledi.