Asla Pes Etmek Boyun Eğmek Yok

TAKİP ET

Muharrem İnce, '1912'de Tevfik Fikret'in söylediklerini, 2022'de Muharrem İnce söyleyemiyorsa yazıklar olsun bu ülkeye o zaman.

Asla pes etmek, boyun eğmek yok” dedi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla Uşak Adliyesinde 3. Asliye Hukuk Savcılığına ifade verdi.

İnce’yi adliye binasının önünde bir miting havasında büyük bir kalabalık karşıladı.

Tevfik Fikret 1912 yılında şiirinde yazmış; ‘ Yiyin efendiler yiyin. Aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yiyin' demiş. 1912'de Tevfik Fikret'in söylediklerini, 2022'de Muharrem İnce söyleyemiyorsa yazıklar olsun bu ülkeye o zaman. Asla pes etmek, boyun eğmek yok” dedi.

BUNLARIN ÇÖZMEK GİBİ BİR DERDİ YOK

İnce konuşmasında iktidara ve muhalefete anketler üzerinden yüklenerek, “Anketlerle sorun çözeceklerine inanıyorlar. Bunların çözmek gibi bir derdi yok. Rekabete açık bir Kamu İhale Kanunu kuracağız. Türkiye’yi geleceğe hazırlayacağız, dijital teknolojiyi konuşacağız. Tarımı destekleyeceğiz. Gayri safi milli hasılanın yüzde 1’i tarıma ayrılır diye kanun var. Bunu uygulamıyor, bunu uygulayacağız. Öğrencilerden öğrenim yaşamı boyunca iletişim vergisi almayacağız. TOKİ lüks konutlar yapmayı bırakıp öğrencilere yurt yapacak. Onları cemaatlerin, tarikatların eline bırakmayacağız” dedi.
 
ZENGİN, KALKINAN BİR TÜRKİYE’Yİ HEP BİRLİKTE KURACAĞIZ

Konuşmasına devam eden İnce, “Türkiye’nin dış politikasını onurlu, yurtta barış dünyada barış diyerek, komşularıyla da barışarak bir dayanışma içerisinde yabancı sermayeyi Türkiye’ye çekeceğiz. Madenlerini katma değer üreterek, işleyerek satacağız. Turizmin nitelikli eleman sorununu çözeceğiz. Sanayide ki vergi oranlarını enerji maliyetlerini yeniden gözden geçireceğiz.

Türkiye’nin enerjisinin yüzde 70’i dışa bağımlıdır. Türkiye 100 birim enerji tüketiyorsa güneş enerjisi potansiyeli 130 birimdir. Yani güneş enerjisi potansiyelini değerlendirsek tükettiğimizin yanında 30 birimde artıyor. Bunları yeniden düzenleyeceğiz. Başı dik, onurlu bir Türkiye, zengin bir Türkiye, kalkınan bir Türkiye’yi hep beraber kuracağız” dedi.

İfadesini verdikten sonra kısa bir basın açıklaması yapan İnce, “Umutlarınızı yenden yeşertin.

Salıdan salıya kavga eden, salıdan salıya birbirine laf söyleyen bir Türkiye değil! Çözüm üreten, umut dağıtan bir Türkiye, umutları yeşerten bir Türkiye...Fabrikaların dumanını tüttürmek isteyen tarlalardan bereket fışkırtmak isteyen, olimpiyatlarda madalya kazanan, gençlerinin yurt dışına gitme hayali kurmadığı, zengin bir Türkiye başı dik bir Türkiye…Bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz.

muharrem ince nereli muharrem ince kaç yaşında muharrem ince hangi parti Muharrem İnce Muharrem İnce Uşak Adliyesi