Bitcoin fiyatı Ethereum'dan daha hızlı yükselecek

TAKİP ET

BTC/ETH paritesindeki potansiyel sıçrama, Bitcoin'in bir sonraki piyasa rallisinde Ether'i geçeceğine işaret ediyor.

Bitcoin (BTC) fiyat potansiyeli açısından, kısa vadede Ether'den (ETH) daha iyi performans gösterme ihtimaline dair açıklamalar yapılıyor.

Paris merkezli yatırım yönetimi hizmeti olan ExoAlpha'nın baş yatırım sorumlusu David Lifshitz, Bitcoin'in yakın vadedeki yukarı yönlü potansiyelinin Ethereum'dan daha yüksek olduğuna inanıyor. Uzman isim, BTC/ETH oranında gerçekleşen son hareketin ardından bu yorumu yaptı.

BTC/ETH paritesi, Bitcoin ve Ether'in trend momentumunu karşılaştırır. Düşük seviyeler, Bitcoin fiyatının Ethereum'dan daha yavaş yükseldiğini gösterir. Tersine, yüksek BTC/ETH paritesi, Bitcoin fiyat momentumunun Ethereum'a karşı avantaj kazandığını ortaya koyar.

Son zamanlarda Ethereum, Bitcoin'den daha güçlü ilerliyordu. BTC/USD paritesi yükseldiğinde, ETH/USD paritesi de yükseldi ancak daha yüksek marjlar elde etti. Benzer şekilde BTC/USD paritesi düştüğünde ETH/USD daha fazla düştü.

Fiyat momentumundaki fark, azalan kanal aralığında BTC/ETH oranının düşmesine neden oldu. Piyasa analizinde Lifshitz şu ifadeleri kullandı: 

"Mevcut oran, BTC'nin ETH'ye karşı düşük fiyatlı olduğunu gösteriyor. Bu nedenle trader'lar Bitcoin satın alabilir. Ethereum'u aynı dolar oranlarıyla satabilir ve oranın alt kanaldan üst kanala doğru olan olası sıçraması üzerine yatırım yapabilir."

Elon Musk'ın piyasadaki etkisi azaldı
Bitcoin ve Ether fiyat hareketleri arasındaki fiyat momentumu, Fed yetkililerinin çarşamba günü yaptığı açıklamada, 2024 yılı için yaptıkları yüksek faiz beklentilerini 2023 yılına çekmeleriyle birlikte hareketlendi.

Bitcoin ve Ethereum'un Fed haberlerine ilk tepkisi olumsuz oldu. BTC/USD paritesi günü yüzde 4,51 düşüşle kapatırken, ETH/USD yüzde 6,91 geriledi. Buna karşılık, 19 Mayıs'ta Elon Musk, Bitcoin'e karşı bir tweet savaşı başlattıktan sonra BTC/USD paritesi yüzde 14,29 ve ETH/USD paritesi ise yüzde 27,61 düşmüştü.

Bitcoin ve ETH fiyat momentumları arasındaki dramatik fark, 19 Mayıs düşüşünden sonra yatay seyre geçmeye başladı. Lifshitz bu durumu, Bitcoin'in Ether'den daha değerli olacağının bir başka işareti olarak nitelendirdi.

"Son 3 hafta içinde BTC/ETH paritesine ait nispi fiyatların oranı sabit görünüyor. Son birkaç güne daha yakından bakarsak oran yükseliyor. Bu da BTC'nin ETH'den daha değerli hale gelme eğiliminde olduğu anlamına geliyor."

Bu arada Lifshitz, kanalın üst aralığının test edilmesinin ardından oranın düşmeye devam edebileceğine inandığını söyledi.

Bitcoin ve Ether alım satım süreçleri
İster yukarı ister aşağı yönde olsun, Bitcoin ve Ether'in bir sonraki trendlerinin ölçeği kendine özgü teknik ve temel faktörlerine bağlıdır.

Lifshitz, 33.000 ila 40.000 dolar arasında kalan Bitcoin'in kısa vadeli düşüş eğilimini doğrulamak için 42.000 doların üzerine çıkması gerektiğini söyledi. Bunu yaparken 26 Nisan ve 12 Mayıs yerel dip seviyelerine denk gelen fiyat olan 50.000 dolara yükselmesi mümkün olabilir.

bitcoin btc elon musk Ethereum Ethereum