Çanakkale kahramanlarının yemek menüsü Foça 'da halka ikram edildi

TAKİP ET

İZMİR'in Foça ilçesinde, Emekli Jandarma Albay Ali Altunbahar ve arkadaşları 18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi yıldönümünü nedeniyle; tüm şehitlerimizin ve başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Çanakkale destanının bütün kahramanları anmak adına o günlere ait yemek menüsünden bir kesit Yemek hayrı düzenledi.


Emekli Jandarma Albay Ali Altunbahar "  Öncelikle; Çanakkale Zaferi’nin 107 nci yıl dönümü kutlu olsun. Bu cennet Vatanı bize emanet eden tüm şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere Çanakkale destanını yaşayan bütün kahramanlarımızı rahmet ve şükran anıyorum.


Çanakkale’de yaşanan kahramanlık ve acıları öğrendikçe gözlerimiz doluyor boğazımız düğümleniyor. Bunun yanında onların yedikleri yemekleri öğrendikçe şaşkınlık içerisinde kalıyoruz. Bizler de onların bu unutulmaz destanın küçük bir parçasını bir kez yaşamak ve yaşatmak için bu etkinliği düzenledik.


Son günlerde sosyal medyada sıkça dolaşan “yağsız buğday çorbası ve üzüm hoşafı efsanesinin yalan olduğu aksine, yani cephede Sucuk, pastırma, karnıyarık yendiği, erata hizmet veren kantinlerin olduğu, siperlerde kahve dahi içildiği” gibi yanlış bilgilerin dolaşmaktadır. Biz hem resmi hem de özel kaynaklardan derlediğimiz bilgileri halkımızla paylaşarak o günleri yaşamak istedik. 

Tekrar bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum." dedi

Ali Altunbahar Emekli Albay İzmir Foça Çanakkale Zaferi