Foça'da Gezilecek Yerler

TAKİP ET

İzmir'in şirin tatil ilçelerinden biri olan Foça; doğal güzellikleri, tarihi eserleri ve denizi ile ziyaretçilerini büyülemektedir. Turistik noktalardan birine ev sahipliği yapan Foça'da gezilebilecek birçok destinasyon bulunmaktadır.

İzmir’in şirin tatil ilçelerinden biri olan doğal güzellikleri, tarihi eserleri ve denizi ile ziyaretçilerini büyülemektedir. Turistik noktalardan birine ev sahipliği yapan Foça’da gezilebilecek birçok destinasyon bulunmaktadır. 

Eski Foça ve Yeni Foça diye ikiye ayrılan ilçede, yoğunluğun daha fazla olduğu bölge genellikle Eski Foça olmaktadır. Foça gezilecek yerler düşünüldüğünde mekanlarıyla ve tarihi yapılarıyla oldukça zengin bir ilçedir.

İzmir merkeze yaklaşık 1 saatlik mesafede bulunan Foça, özellikle hafta sonu kaçamakları için hem yerel halkın hem de çevre illerdeki insanların çokça tercih ettiği bölgeler arasındadır. Mutlaka görülmesi gereken yerler arasında; Athena Tapınağı, Sazlıca Koyu, Beş Kapılar Kalesi, Frigya Tepesi ve Foça Adaları bulunmaktadır.

Foçayı Kimler Kurdu


İster kendi özel aracınızla isterseniz de Foça gezi rehberi aracılığıyla tüm tarihi yerleri gezebilir, aynı zamanda da denizin tadını en güzel şekilde çıkartabilirsiniz.

Athena Tapınağı

Phokaia Antik Kenti’nin ve İon tarihinin en eski tapınaklarından biri olan, körfeze ve kente hakim olan yerde bulunan Athena Tapınağı yarımadada kayalık üzerinde bulunan yükselti üzerinde inşa edilmiştir.

Heykelin yapım tarihi 6.yüzyıl olarak bilinmekte ve Zeus’un kızı Athena’ya hitaben inşa edilmiştir. Tapınakta bulunan bu heykel tahtadan yapılmıştır. Kybele adak nişleri 1993 yılında sürdürülen kazı çalışmaları sonucunda bu kayalık alanda bulunmuş ve önceki dönemlerde Anadolu’nun tanrıçası olarak kabul edilen Kybele’nin de saygı gördüğü bir bölge olarak açıklanmıştır. Yapılan arkeolojik kazılar sonucunda tapınak çevresinde bulunan sütun tamburları ve pişmiş topraktan yapılan tapınak süsleri de bulunan tarihi eserler arasındadır.

Foça gezilecek yerler arasında özellikle tarihi yapılar düşünüldüğünde ilk sıraları alabilecek bölgelerden biri olan Athena Tapınağı, aynı zamanda gezi rehberi aracılığıyla da gezilebilecek yerler arasındadır. Şehir merkezinden Phokaia Antik Kenti’ne giden minibüsler ile ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır.

athena athena tapınağı athena tapınağı foça izmir foça