Günümüzün en ünlü komplo teorileri

TAKİP ET

Her gördüğünüze ya da duyduğunuza inanır mısınız? Ya da okuduklarınızın tümüne? Her ne kadar aksini düşünsek de aslında birçoğumuzun algısını duyduklarımız, gördüklerimiz ya da okuduklarımız yönlendiriyor. Bugün sahip olduğumuz bilgilerin neredeyse tamamını yeterince sorgulamadan kabul etmiş durumdayız. İşte komplo teorileri de tam olarak bu noktada devreye giriyor ve çok basit bir soru soruyor : 'Ya gördüklerimiz, duyduklarımız ya da okuduklarımız doğru değilse?' Biraz bakış açımızı değiştir

Sürüngen uzaylılar
“Sürüngen uzaylılar” teorisinin sahibi ünlü komplo teorisyeni David Icke. Şunu da belirtmekte fayda var ki David Icke aynı zamanda şekil değiştirme yeteneğine sahip bu sürüngenimsi uzaylıların istedikleri politikacının şekline bürünerek dünyanın kontrolünü ellerinde tuttukları teorisinin de mimarı! Bugün tüm dünya tarafından tanınmış güçlü politikacıların bu sürüngenimsi uzaylılar ırkına mensup olduğu da iddialar arasında.

11 Eylül’ün gizemi
11 Eylül birçok insan için elbette son derece trajik bir tarih olarak kayıtlara geçti. Washington’da bulunan dünya ticaret merkezine çarpan ve bir grup radikal İslam örgütü tarafından kaçırılmış olduğu iddia edilen uçaklar büyük bir felakete sebep oldu. Bu olayın ilk günlerinden başlayarak tüm suçlamalar, Amerikan hükümeti başta olmak üzere tüm dünya medyası tarafından El Kaide’ye ve onun üzerinden tüm İslami örgütlere yöneltildi. 

Ancak bugün birçok insanın düşüncesi, bu saldırının Amerikan hükümeti tarafından düzenlendiği ve Amerika’nın bu sayede İslam coğrafyalarına düzenlemek istediği saldırıları halkı gözünde haklı çıkartmaya çalıştığı yönünde. Bugün sadece küçük bir internet araştırması sonucunda siz de bu görüşü destekleyen hayli ikna edici kanıtlar bulabilirsiniz.
 

John F Kennedy suikasti

22 Kasım 1963 yılında tarihin en ünlü politikacılarından biri olan John F Kennedy bir suikast sonucu hayatını kaybetti. Kafasından kurşunlanarak öldürüldüğünde içinde karısının da bulunduğu üstü açık bir limuzin Teksas’a doğru yol alıyordu. Yaklaşık 10 aylık bir araştırmanın ve yasal sürecin sonrasında suikastten Harvey Oswald isimli bir kişi sorumlu tutuldu. Ancak bu sonuç toplumu pek de tatmin etmedi. 

Genel kanı Harvey Oswald ile birlikte bir kişinin daha suikaste ortak olduğu, ve bu ortağın bir keskin nişancı olduğu yönündeydi. Yaygın kanaate göre bu suikast FBI ve KGB tarafından düzenlenen bir ortak operasyondu ve Harvey Oswald bu operasyonun üzerini örtmek için kullanılmıştı.
 

AIDS mikrobunun kökeni

AIDS mikrobunun kökeni ile ilgili bir çok komplo teorisi olsa da onların en popüleri AIDS mikrobunun CIA tarafından Pentagon için özel olarak üretilmiş bir biyolojik silah olduğu. Amacı ise düşük sınıflara mensup Amerikan vatandaşlarını ve Amerika’da yaşayan Afrika kökenli kişileri “temizlemek”

Fakat birçok bilim adamı bu şekilde düşünmüyor. Virüsün 1930’lu yıllarda Afrika’da ortaya çıktığı ve ardından maymunlar ve insanlar aracılığıyla dünyaya yayıldığı ifade ediliyor.



 

komplo teorileri