Hacizli Ev Satılır Mı? Nasıl Satılır?

TAKİP ET

Hacizli Tapu Satılır Mı? Hacizli Ev Satılır Mı? Nasıl Satılır ? Hacizli Tarla Satırlı Mı ? hacizin türüne göre değişiklik göstermektedir. Taşınmaza ( gayrimenkul ) haciz şerhi konulduysa yani haciz şerhi ile hacizliyse bu gayrimenkulün satışı uygundur , yapılabilir. Böyle durumlarda iki tarafında konu hakkında yeterli bilgi sahibi olması işleri hızlandırır.

Hacizli Tapu Nedir ? Haciz , alacaklının borçludan borcunu alamamasından doğan yasal bir işlemdir.

Alacaklı , icra müdürlüğüne konu ile ilgili dilekçe vererek haciz işlemini başlatır. Eğer borçlu ona verilen süre içerisinde borcunu ödeyemezse , mallarına haciz konur. Taşınmaz malı ya da malları var ise tapularına haciz konur ve hacizli tapu olmuş olur.

Hacizli tapu satılır mı? Bu durum hacizin türüne göre değişiklik göstermektedir. Taşınmaza ( gayrimenkul ) haciz şerhi konulduysa yani haciz şerhi ile hacizliyse bu gayrimenkulün satışı uygundur , yapılabilir.

Böyle durumlarda iki tarafında konu hakkında yeterli bilgi sahibi olması işleri hızlandırır. Fakat haciz , Kamu Haciziyse satış yapılamaz.

Yani hacizli gayrimenkul , Kamu tarafından hacizlenmişse satışı mümkün değildir. Tabi ki ilerde bu hacizin kalkması durumunda gayrimenkulün satışına devam edilebilir.

emlak konuları haciz hacizli ev satılır mı