İzmir Bombası Tarifi Nasıl Yapılır? Evde Kolay İzmir Bombası Tarifi

TAKİP ET

İzmir Bombası birçok kişi tarafından sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Bu kapsamda en sık aratılanlar arasında ise İzmir bomba nasıl yapılır sorusu yer almaktadır. Peki, İzmir Bomba tarifi nasıl yapılır? İzmir Bomba tarifi püf noktaları neler? İzmir Bomba nasıl yapılır? İşte detaylar.

İzmir Bombası son zamanlarda giderek popülerliğini arttıran tatlılar arasında yer almaktadır.

Oldukça kolay bir şekilde yapılması ve sevilen lezzetler arasında yer alması sebebiyle en sık aratılanlar arasında İzmir bomba nasıl yapılır ve evde kolay İzmir Bomba nasıl yapılır soruları yer alıyor.

Birçok kişi tarafından oldukça merak edilen durum hakkında bu tarifi sizler için derledik. Sosyal medyada sık sık denen ve oldukça sevilen lezzetler arasında İzmir Bomba tarifi yer alıyor. İncecik ve çıtır kaplaması içindeki akışkan çikolatası onu en vazgeçilmez kılan özelliklerindendir. 

İzmir Bombası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

İzmir Bombası için gerekli malzemeler birçok kişi tarafından oldukça merak ediliyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ise İzmir Bombası tarifi nasıl yapılır sorusu yer almaktadır. Konu kapsamında birçok kişi araştırmalarını sürdürürken en çok aratılanlar arasında gerekli ürünler yer almaktadır. İşte İzmir Bombası tarifi için gerekli malzemeler şu şekilde sıralanabilir;

Hamuru İçin;

Yarım su bardağı ılık su

Yarım çay bardağından az sıvı yağ

1 yemek kaşığı şeker

1 paket vanilya

1,5 su bardağı un (gerekirse 1-2 kaşık daha eklenebilir)

İçi İçin;

Sürülebilir çikolata

İzmir Bombası Nasıl Yapılır?


İzmir Bombası için gerekli malzemeleri tamamladıysak İzmir Bombası nasıl yapılır sorusunun cevabına geçebiliriz. İlk olarak bir kabın içine suyu, sıvı yağı, şekeri, vanilyayı ekleyin. Ardından ununu ekleyin. Bu noktada unu eklerken elinize yapışmayan bir kıvam almasına özen gösterin. İstediğiniz kıvama geldiğinde un eklemeyi bırakın. Kıvam alan hamurunuzu bir streç filmle kapatarak buzdolabına koyun. 20 dakika boyunca burada dinlendirin. Ardından hamurunuza şekil vermek için buzdolabından çıkarın. Şekil vermeye geçmeden önce fırınınızı açın. En yüksek dereceye getirmeniz de bu kapsamda oldukça önemlidir. Hamur oda sıcaklığına geldiğinde tezgaha koyun. Elinizle rulo şeklini verin. Ardından bıçak yardımıyla küçük parçalara bölün. 18 parçaya kadar bölebilirsiniz. Bu parçaları yuvarlayarak küçük bezelere dönüştürün. Bezelerden birini alın ve hafifçe genişletin. Ardından oklavayla ince bir şekilde hamurunuzu açın. Hamurunuzda yağ bulunduğu için oldukça kolay bir şekilde açılacaktır. Hamurun ortasına sürülebilir çikolatadan koyun. Ardından hamuru kapatarak tepsiye yerleştirin. Topladığınız kısmı alta gelecek şekilde dizdikten sonra pişirme kağıdıyla birlikte fırına verin. Bezeler fazla gelirse iki tepsiye bölerek de pişirebilirsiniz. 220 derce fırında fanlı bir şekilde çalıştırdığınız fırınınıza tatlınızı koyun ardından 5-6 dakika bekleyin. Bombalarınız kısa süre içerisinde pişecektir. Bu sebeple pişirme aşamasında oldukça dikkatli olmalısınız. Bu sebeple fırına koyduktan sonra başından ayrılmamalısınız. Kısa sürede pişecekleri için kolayca yanabilirler bu sebeple bu konuda gereken önlemleri alın. İzmir Bombalarınızı fırından aldıktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

İzmir Bombası Nasıl Yapılır?

İzmir Bombası için gerekli malzemeleri tamamladıysak İzmir Bombası nasıl yapılır sorusunun cevabına geçebiliriz.

İlk olarak bir kabın içine suyu, sıvı yağı, şekeri, vanilyayı ekleyin. Ardından ununu ekleyin. Bu noktada unu eklerken elinize yapışmayan bir kıvam almasına özen gösterin. İstediğiniz kıvama geldiğinde un eklemeyi bırakın.

Kıvam alan hamurunuzu bir streç filmle kapatarak buzdolabına koyun. 20 dakika boyunca burada dinlendirin. Ardından hamurunuza şekil vermek için buzdolabından çıkarın.

Şekil vermeye geçmeden önce fırınınızı açın. En yüksek dereceye getirmeniz de bu kapsamda oldukça önemlidir. Hamur oda sıcaklığına geldiğinde tezgaha koyun.

Elinizle rulo şeklini verin. Ardından bıçak yardımıyla küçük parçalara bölün. 18 parçaya kadar bölebilirsiniz.

Bu parçaları yuvarlayarak küçük bezelere dönüştürün. Bezelerden birini alın ve hafifçe genişletin. Ardından oklavayla ince bir şekilde hamurunuzu açın. Hamurunuzda yağ bulunduğu için oldukça kolay bir şekilde açılacaktır. Hamurun ortasına sürülebilir çikolatadan koyun. Ardından hamuru kapatarak tepsiye yerleştirin. Topladığınız kısmı alta gelecek şekilde dizdikten sonra pişirme kağıdıyla birlikte fırına verin. Bezeler fazla gelirse iki tepsiye bölerek de pişirebilirsiniz. 220 derce fırında fanlı bir şekilde çalıştırdığınız fırınınıza tatlınızı koyun ardından 5-6 dakika bekleyin. Bombalarınız kısa süre içerisinde pişecektir. Bu sebeple pişirme aşamasında oldukça dikkatli olmalısınız. Bu sebeple fırına koyduktan sonra başından ayrılmamalısınız. Kısa sürede pişecekleri için kolayca yanabilirler bu sebeple bu konuda gereken önlemleri alın. İzmir Bombalarınızı fırından aldıktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

izmir bombası izmir bombası tarifi izmir bombası fiyatı izmir bombası bim izmir bombası a101