İzmir Doğalgaz fotoğraf yarışması başvurularını bekliyor

TAKİP ET

İzmir Doğalgaz fotoğraf yarışması başvurularını bekliyor. 2011 yılından bu yana düzenlenen fotoğraf yarışması ile fotoğraf sanatçılarının desteklenmesi amaçlanıyor

İzmir Doğalgaz, İzmir Fotoğrafçılar Odası işbirliği ile bu yıl 9’uncusu düzenlenen fotoğraf yarışmasının konusu “Kültürel Miraslarımız”. Her yıl yüzlerce kare fotoğrafın değerlendirildiği yarışmanın son başvuru tarihi 01 Nisan 2022 olarak belirlendi. Profesyonel ve amatör tüm fotoğraf severlere açık olan yarışmaya Türkiye ve Türkiye dışında çekilen fotoğraflarla katılım sağlanabiliyor.

Yarışma İzmir fotoğraf dünyasının önemli isimlerini de jüri üyesi olarak bir araya getiriyor. Bu yılın jüri üyeleri son katılım tarihinden sonra İzmir Doğalgaz web sitesinden açıklanacak.



Dereceye girenler ödüllendiriliyor
Yarışmanın ödül töreni bilgileri seçici kurul değerlendirmesinden sonra duyurulacak. Birinci 6 bin, ikinci 3 bin, üçüncü bin 500 lira ile ödüllendirilirken, mansiyon kazanan üç yarışmacıya da 750’şer lira para ödülü verilecek.

Fotoğraf sanatını desteklemeyi amaçlıyoruz
İzmir Doğalgaz’ın yatırım ve işletme alanlarında taşıdığı sorumluluk duygusunu, sosyal alanlar içinde hissettiğini belirten İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik, “2005 yılından bu yana İzmir’i doğalgaz ağlarıyla örüyoruz. Faaliyetlerimizi sosyal sorumluluk projeleriyle de çeşitlendirerek şehrimizin kültürel yaşamına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Pandeminin ilk dönenlerinde ara verdiğimiz yarışmamızı gelen talepleri de göz önüne alarak yeniden başlattık. Yarışma ile fotoğraf sanatçılarımıza destek sağlayarak bu önemli sanat dalının gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Tüm katılımcılarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Kültürel miraslarımızı önemsiyoruz
İzmir Fotoğrafçılar Odası Başkanı Murat Yavuz ise yarışma ile kültürel miraslarımızın tanıtılması ve yaşatılmasının da hedeflendiğini belirterek, “Kültürel çeşitliliğimizin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak temel amaçlarımızdan birisidir. Kültürel miraslarımızın izleri nesilden nesile, medeniyetten medeniyete geçerek birbirine eklenmiş ve insanları bir hoşgörü çerçevesinde bütünleştirmiştir. Bu kapsamda aklımıza gelebilecek her türlü tarihi yapının, eşyaların, sanat eserlerinin, antikaların, farklı kültürleri tasvir eden objelerin, geleneklerimizin, bir yer ile özdeşleşmiş ürünlerin fotoğraflarını arıyoruz” dedi.

izmir doğalgaz Ahmet Yetik konak Halkapınar