İzmir Foça Nasıl Bir Yer

TAKİP ET

Mimari ve doğal zenginliklerle dolu olan Foça, cennetten bir köşeyi andırıyor.

Çandarlı Körfezi ile İzmir Körfezi arasında yarımada üzerine kurulu olan Foça; arkeolojik, mimari ve doğal zenginliklerinin korunması amacıyla 1990'da Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edildi.
Yunanistan'daki Dor istilasından kaçarak Ege sahillerine çıkan ve burada Smyrna dahil birçok yerleşim yeri kuran İonların kurdukları önemli merkezlerden biri de Foça'ydı.

Antik Foça kenti 12 İon birliğine dahildi. Antik “'Phokaia”' adını foklardan olan Foça, döneminde önemli bir liman ve deniz gücüne sahipti.

Eski Foça ile Yeni Foça arasında karşınıza çıkan koylar ilçenin en güzel plajlarını oluşturuyor.

Foça içinden tekne turları ile çevredeki irili ufaklı pek çok ada ve koya ulaşmak mümkün. Bunlar arasında Orak Adası, İncir Adası ve Akdeniz foklarına ev sahipliği yapan Siren Kayalıkları da var. Bunların dışında Foça'ya 7 kilometre kala karşınıza çıkacak anıtmezar, Küçük Deniz ile Büyük Deniz arasında yer alan kale duvarları, Kybele Tapınağı da görülebilecek diğer yerler arasında.

Foça otelleri sizlere farklı seçenekler sunuyor. Apart, butik, pansiyon veya lüks otellerde konaklamanız mümkün. Foça otel fiyatları ise ziyaretçilerine birbirinden uygun seçenekler sunuyor.

Foça'da mutlaka görüp gezmeniz gereken yerleri arasında ise Foça'ya 2 kilometrelik uzaklıkta bulunan Şeytan Hamamı, Beşkapılar, Fatih Sultan Mehmed tarafından yaptırılan Fatih Camii, Foça Kalesi Dizdarı Hamzaoğlu Mustafa tarafından yaptırılan Hafız Süleyman Ağa Mescidi, Phokaia, Panaztepe, Larissa yer alıyor.

foça otelleri foça otelleri trivago foça otelleri havuzlu foça otelleri odamax foça otelleri hotels