KİRA ARTIŞ ORANI HESAPLAMASI NASIL OLUR? (Ağustos 2021 Konut Kira Artışı Ne Kadar)

TAKİP ET

Ağustos 2021 Konut Kira Artışı Ne Kadar ? Kira artışı nasıl hesaplanır. 18 Ocak 2019 tarihinde resmi gazetede yayımlanan kanun değişikliği ile kira sözleşmesi yenilemesinde en fazla yapılabilecek zam oranı "TÜFE 12 aylık ortalama" olarak değiştirildi.

Öte yandan enflasyon oranları yapılabilecek en üst kira zam oranını belirlemede kullanılır. Asıl kira artış oranı ise ev sahibi ve kiracının anlaşmasına göre (TÜFE 12 aylık ortalamayı geçmemek şartı ile) belirlenir.

Foça Ajans,kira artışı nasıl hesaplanır,ağustos 2021 kira artışı ne kadar,kira artışı konut,kira artışı işyeri,kiralar ne kadar artar,kiracı hakları,kira artışında oran nedir,kira nasıl artırılır,kiracı ne zaman kira,kira artışı hesaplaması nasıl yapılı.

ev kira artışı hesaplaması,ev kiraları ne kadar oldu,ev kirası ne kadar,ev kiraları nasıl hesaplanır,kiracı nasıl kirayı artırır,ev sahibi kirayı nasıl artırır,kira sözleşmesi artış oranı,kira sözleşmesi Artış yapılacak tarih" olarak kira sözleşmesinin bittiği veya anlaşmalı olarak kira artışının yapılacağı tarih seçilmelidir. Geçmiş yıl tarihleri ise sadece bilgi amaçlı olarak verilmiştir.

Yasal Oran - TÜFE (12 aylık ortalama): Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) 12 aylık ortalaması temel alınarak kira artışı hesaplanır. Borçlar Kanunu kapsamında kira sözleşmesi yenilemesinde yapılabilecek en yüksek yasal zam oranıdır.

kira artışı hesaplama kira artışı 2021 kira artışı neye göre yapılır kira artışı ağustos 2021