Kışın Tatile Çıkılmaz Diyenlere İnat Şubatta Gezilecek 4 Yer

TAKİP ET

Kışseverlerin favorisidir şubat ayı. Ülkemizdeki kayak merkezlerinin büyük bir kısmında kar kalınlığının en üst seviyeye ulaştığı ve kış soğuklarının gerçek anlamda hissedildiği bu ay, kış tatiline çıkmak için de oldukça idealdir. Peki şubat ayında nereye gidilir?

Kışı çok seven tatilciler onu sonuna kadar yaşayabileceği rotaları tercih ederken, kış soğuğundan kaçmak isteyip de soluğu güneyde alanlar da var elbette. Biz de her iki tatilci tipini düşünerek keyifli bir liste hazırlamaya karar verdik. İşte kışın tatile çıkılmaz diyenlere inat keşfetmeye doyamayacağınız şubat rotaları.

SARIKAMIŞ

Alpler'in meşhur kristal karının ülkemizde görüldüğü tek yer olan Kars'ın Sarıkamış ilçesi, bu sebepledir ki kayak tutkunları tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. İlçenin doğusundaki Çamurlu Dağı'nın eteklerinde yer alan kayak merkezinin pistleri tamamen çam ormanlarıyla çevrili olması sebebiyle çok az rüzgar alıyor. Böylece hem kış tatili hem de kayak deneyimi çok daha keyifli bir hale geliyor. İlçe aynı zamanda bağlı olduğu Kars'a 55 km uzaklıkta yer alması sebebiyle ziyaretçiler seyahat planlarına Kars Kalesi, Havariler Kilisesi, Yanık Kilise gibi keşif yerlerini de dahil edebiliyor.

ŞİRİNCE

Burası İzmir'in birbirinden sevimli köylerinden yalnızca biri. Özellikle İzmir ve çevresinde yaşayanların hafta sonlarını değerlendirdikleri bu masal diyarı, daracık taş sokakları, el emeği ürünler satan teyzeleri, şirin evleri ve meyve şaraplarıyla gidenlere hafızalarında yer edecek bir tatil deneyimi yaşatıyor. Büyük bir kısmının restore edilmesiyle konaklama birimi haline gelen Şirince evlerinin pek çoğu da ziyaretçilere kapılarını dört mevsim boyunca açıyor. 

GAZİANTEP

Gaziantep gurme tatilcilerin favori destinasyonlar listesinin ilk sıralarında yer alıyor ve bize sorarsanız bunu da fazlasıyla hak ediyor. Tabi şehir yalnızca birbirinden lezzetli yemekler ve tatlılardan ibaret değil. Burası aynı zamanda ülkemizin önemli kültür miraslarından biri. Bu sebeple yıl boyunca yerli, yabancı fark etmeden sayısız turist tarafından ziyaret ediliyor. Kalesi, Zeugma Antik Kenti ve Mozaik Müzesi, Bakırcılar Çarşısı ziyaretçileri kendisine hayran bırakırken, kebap çeşitleri ve baklavaları tam bir ziyafet yaşatıyor. Şehri şubat ayı boyunca kendi imkanlarınızla ziyaret edebileceğiniz gibi birden farklı şehri içine alan GAP turlarıyla da ziyaret edebilirsiniz.

BURSA

Özellikle bünyesinde Uludağ Kayak Merkezi gibi önemli bir kış rotasını barındırması sebebiyle Bursa, şubat ayında gönül rahatlığıyla ziyaret edebileceğiniz yerlerden biri. Kayak tutkunları kadar tarih meraklılarına da hitap eden şehir, İstanbul gibi bir metropole olan yakın konumu sayesinde ziyaretçi sayısının fazlalığı ile dikkat çekiyor. Külliyeleri, türbeleri, hanları, çarşıları ve daha nicesiyle Bursa'da ziyaretçileri keyifli bir tatil bekliyor. Üstelik şehrin mutfağı da en az tarihi ve doğal güzellikleri kadar ilgi çekiyor. Hal böyle olunca hazır kayak sezonu da devam ederken Bursa'yı ziyaret etmek kaçınılmaz oluyor.

kış tatili kış tatili ne zaman kış tatili yerleri kış tatili otelleri kış tatili bungalow sarıkamış şirince gaziantep bursa