Maça Doğru | Galatasaray - Barcelona

TAKİP ET

Galatasarayımız, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda Barcelona ile çeyrek finale yükselme mücadelesi verecek. Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde 17 Mart Perşembe günü oynanacak olan mücadele saat 20.45'te start alacak.

Maçı İtalya Futbol Federasyonu’ndan Daniele Orsato yönetecek. Onun yardımcılıklarını Alessandro Giallatini ve Fabiano Preti yapacak. Dördüncü hakemlik görevini Daniele Chiffi üstlenecek. VAR hakemi Paolo Valeri, yardımcısı Daniele Doveri olacak. 

Grubundan namağlup ve lider olarak UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’na kalan Aslanlarımız, Barcelona ile Camp Nou’da oynadığı ilk ayak maçında 0-0 beraberlikle sahadan ayrılarak tur şansını evimize getirdi. 

Barcelona ile 0-0 berabere kalarak, Avrupa Ligi’nde deplasmanda gol yememe istatistiğini sürdüren Galatasaray, taraftarının desteğini de arkasına alarak yeniden tarih yazmak için sahada olacak. 

Barcelona karşısında deplasmanda alınan pozitif sonucun ardından, ligde Beşiktaş’ı 2-1 yenen takımımızda Kerem Aktürkoğlu, kaydettiği iki golle üç puanı getiren isim oldu. Genç oyuncumuz, Camp Nou’da ortaya koyduğu oyunla da büyük alkış aldı. Mostafa Mohamed ise yaptığı iki asistle galibiyette önemli pay sahiplerinden oldu. 

SAVUNMADA BİR NUMARA

Bu sezon Avrupa kupalarında grup aşamasından bu yana boy gösteren 96 takım arasında hiçbir maçın ilk yarısında gol yemeyen tek ekip Galatasaray! Aslanlarımız, aynı zamanda bu süreçte hiçbir maçta açılış golüne izin vermeyen ve skor dezavantajı yaşamayan tek takım konumunda.

Galatasarayımız, iki ayaklı UEFA turlarında ilk maçı deplasmanda oynadığı son 12 müsabakanın dönüşünde evinde 9 galibiyet elde etti. UEFA organizasyonlarında İspanyol rakiplerini ağırladığı 16 maçın 6’sını kazanan Galatasaray, Barcelona ile tarihindeki dokuzuncu karşılaşmasını oynayacak. 

17 yıllık başarılı Şampiyonlar Ligi serüveninin ardından gruplardan çıkamayan Katalan ekibi ise efsane ismi Xavi Hernandez’in teknik direktörlüğünde yeni bir sayfa açtı. Ronald Koeman’dan görevi sezon içerisinde devralan Xavi, bu süreçte ligde 15 maçta 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

Barcelona, Galatasaray ile oynadığı mücadeleden sonra ciddi bir performans ortaya koyarak La Liga’da 11. sırada bulunan Osasuna’yı 4-0’lık skorla devirdi. Barça’nın gollerini Fernan Torres (2), Pierre Aubameyang ve Ricard Puig kaydetti. 

UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale çıkan takım ise 18 Mart Cuma günü çekilecek kura ile rakibini bekleyecek. 

Alman ekibi Leipzig, Real Sociedad’ı eleyerek çeyrek finali garantileyen tek takım durumunda. UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale kalma potasında olan diğer takımlar ve eşleşmeleri şu şekilde:

Ranger - Kızılyıldız

Braga - Monaco

Porto - Lyon

Atalanta - Leverkusen

Sevilla - West Ham

Real Betis - E.Frankfurt

galatasaray galatasaray maçı galatasaray maçı kaç kaç