Muhammet Emin Akbaşoğlu'dan EYT düzenlemesi açıklaması

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, elektrik faturaları ve EYT'lilere yönelik düzenlemeler hakkında Haber Global'de açıklamalarda bulundu. Akbaşoğlu, bir televizyon programındaki enflasyon açıklaması sonrası gelen eleştirilere de yanıt verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Haber Global'de açıklamalarda bulundu.

Akbaşoğlu, elektrik faturaları düzenlemesi, EYT'lilerle ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi, bir televizyon programındaki 'enflasyon' sözleri sonrası gelen eleştirileri yanıtladı.

Akbaşoğlu'nun açıklamaları:

ELEKTRİK FATURALARINA DÜZENLEME

"Bu konuyla ilgili Enerji Bakanlığımız yoğun çalışma içerisinde. Elektrik faturalarının aşağı çekilmesi hususunda çalışmalar yapılıyor. Bakanlığımız kamuoyu ile paylaşacak. Fiyatlandırma hususunda, hem hane halkı hem de esnafımıza ilişkin çalışma yapılıyor. Fazla uzun bir süre söz konusu değil.

KURTULMUŞ'UN 250 KWH AÇIKLAMASI

Bu konuyla ilgili daha önce bakanlık bünyesindeki çalışmaların yansıması söz konusuydu. Aralık ayı sonunda faturalara yansıması neticesinde tablo, bu hususun tekrar değerlendirilmesi gerektiğini net şekilde gerekli açıklamalar yapıldı.

EYT bugün son durum: EYT Emeklilikte Yaşa Takılanlar nedir, kimleri kapsıyor? EYT çıkar mı?

EYT'LİLERLE İLGİLİ ÇALIŞMA

Daha önce gerek bizler gerek ilgili arkadaşlarımız, değerli bakanımız, bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundular. Kasım ayında basın açıklamasında, konunun Genel Kurul'da da müzakere neticesinde, Çalışma Bakanımızla istişare çerçevesinde açıklamada bulunduk. 5 adım atacağız dedik. Asgari ücretin düzenlenmesi, daha sonra emekli ve memurlarla ilgili çalışma dedik, ocak ayında bunu gerçekleştirdik. Üçüncü sırada 3600 ile ilgili bir sözümüz vardı. 4. adım olarak bütün kamu kurum kuruluşlarındaki kadro konusunu masaya yatıracağız, bunu da nihayetlendireceğiz. 5. adım olarak da EYT'li kardeşlerimizin durumunu ele alacağımızı ifade ettik. Bu kendi sırası içinde aynen çalışma programımız devam etmektedir. Ne demişsek onu gerçekleştiriyoruz. 2022 yılı içinde EYT'li kardeşlerimizin konusunu da masaya yatırıp geniş bir katılımcı demokrasi ve ilgili yetkili kurulların da kanaatlerini alarak, konuyu inşallah neticelendireceğimizi ifade etmek isterim.

TARTIŞILAN 'ENFLASYON' AÇIKLAMASI

Doğrusu geçen haftadan belirlenmiş bir basın açıklamam vardı. Nihayetinde bugün bir basın toplantımız belirlenmişti orada da değindim. Malumunuz bu noktada dünyada global bir kriz söz konusu. Pandemi nedeniyle, enflasyonun artması, fiyatların artması söz konusu. 25-26 dolarlarda olan bir varil petrolün yaklaşık 100 dolara gelmesi, yaklaşık 4 kat artması, dünyada da enflasyonun son 40-50 yılın zirvesi bilgisini paylaşırken, lafzımız ile kastımız arasında fark oluştu. O da yüzdelik oran dilimiyle ifade edilen hususun, misli, kat olarak ifade edilmesinin birbirinine karışma meselesi.

KURTULMUŞ'UN 'SEÇİM ASLANIN AĞZINDA' AÇIKLAMASI

Bu konuda gayrete, çalışmaya dönük bir teşviki ortaya koyan ve hiçbir şekilde gevşememek gerektiğini, hedefe kilitlenmek gerektiğini teşkilatlarımıza ortaya koyan bir yaklaşım.

muhammet emin akbaşoğlu muhammet emin akbaşoğlu kimdir muhammet emin akbaşoğlu twitter muhammet emin akbaşoğlu matematik muhammet emin akbaşoğlu habertürk Eyt Emeklilik