Otel Rezervasyon Nasıl Yapılır?

TAKİP ET

Yazın ya da kışın yapılan otel rezervasyonu iyi bir tatilin en önemli anahtarlarından birisidir. Otel seçerken dikkat edilmesi gerekenler ise tatilcilerin en çok merak ettiği konuların arasında bulunuyor. Eğer siz de otel bulma konusunda kararsızlık yaşıyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Mevsime Göre Otel Seçimi: Mevsimine göre otel seçimi yapmak otel seçimi yaparken çok dikkat edilen konuların ilk sırasında yer alıyor. Örneğin, sıcak bir tatil bölgesinde tatil yapmak istiyorsanız; Antalya otelleri, Alanya otelleri, Kıbrıs otelleri gibi otellerde konaklayabilirsiniz. Görece yaz mevsiminde daha serin olan bölgelerde tatil yapmak isterseniz Ayvalık otelleri, İğneada otelleri, Edremit otelleri gibi daha doğru bir seçim olacaktır.

Fiyat Karşılaştırmaları: Otel seçimindeki en önemli hususlardan birisi de fiyat karşılaştırmasıdır. Eğer en iyi fiyat garantisinden faydalanmak isterseniz bunun için otel fiyatları karşılaştıran siteleri referans alabilirsiniz. Özellikle farklı sitelerde bulunan objektif otel yorumları da misafirlere otel seçimini yaparken fikir vermektedir. Çeşitli yerleri inceledikten ve otellerin fotoğraflarını inceledikten sonra ihtiyacınıza en uygun oteli kolaylıkla seçebilirsiniz.

Yazlık Ev Kiralarken Nelere Dikkat Edilmeli?


Konsept: Otel seçimi yaparken kontrol etmeniz gereken noktaların en önemlisi ise hiç şüphesiz konsepttir. Otelde hem dinlenebilmenizi hem de eğlenebilmenizi sağlayacak en önemli faktör olan otel konsepti, her otelde değişlik gösterebilir. Örneğin; çocuklu aileler veya tatil süresince otelden dışarı çıkmak istemeyen misafirler, genellikle her şey dahil ve ultra her şey dahil otelleri tercih etmektedirler. Böylelikle misafirler ek ücret ödemeden sabah kahvaltısını, öğlen yemeğini, akşam yemeğini ve çeşitli ikramlardan faydalanabilirler. Veya gittiği tatil yerinde otelde çok fazla zaman geçirmek istemeyen misafirler de oda-kahvaltı, yarım pansiyon ya da tam pansiyon özelliklerine sahip otelleri tercih etmektedir. Bölgenin tarihi ve turistik yerlerinde zaman geçirmek isteyen misafirler genellikle yiyecek ücretlerini otel dışında harcamayı tercih ederler.

Denize Mesafe: Ailelerin ve balayı çiftlerinin en çok tercih ettiği denize sıfır oteller yaz sezonunda en çok ilgi gören oteller arasında bulunuyor. Genellikle denize yakın oteller iki sebepten dolayı tercih ediliyor. Birincisi; deniz manzarasına sahip odaların dinlenme hissi uyandırmasından kaynaklanıyor. İkincisi ise denize rahatlıkla girebilme olanağı denize sıfır otelleri popüler kılıyor. Nispeten denize daha uzak mesafede yer alan tesislerde ise misafirler denize otelin servisleri aracılığıyla ulaşım sağlayabiliyor.

Aileye Uygun Oteller / Çocuk Kabul Etmeyen (Yetişkin) Oteller: Otel seçerken dikkat edilecek önemli nokta ise otelin çocuk dostu otel veya yoksa yetişkin oteli mi olduğuna bakmaktır. Örnek vermek gerekirse, ailenizle beraber tatil yapmayı planlıyorsanız yetişkin oteline rezervasyon yaptırmanız doğru olmayacaktır. Çünkü yetişkin oteller çocuk misafir kabul etmediği için bünyesinde çocuk havuzu, kids clup, çocuk büfeleri ve çocuklara yönelik aktiviteler de bulundurmamaktadır. Yetişkin otellerini bu sebepten ötürü balayı çiftleri, yalnız tatile çıkanlar ve çocuksuz aileler tercih etmektedir. Aileye uygun otellerde veya bir diğer adıyla çocuk dostu otellerde ise belirli bir yaşa kadar çocuk misafirlerin konaklaması ücretsiz olmaktadır. Otel araştırması yaparken otelin çocuk kabul edip etmediğini ve hangi aktivitelerin olduğunu bakmanızda fayda olacaktır.

Havuz: Tatil sezonlarında birçok otelin havuzlarında havuz bakımının kalitesi sebebiyle problemler oluşabiliyor. İstenmeyen durumlara maruz kalınmaması adına havuza dair bilgiler almanızda fayda olacaktır. Örneğin; muhafazakar bir insansınız otele ait özel kadın veya erkek havuzlarını veya havuza haşema ile girip girilemeyeceğini araştırabilirsiniz. Aynı zamanda çocuklarınızla tatile çıkma planınıza varsa çocuk havuzu ve su kaydırakları gibi hizmetlerin de olup olmadığını araştırmanızı öneriyoruz.

OTEL FİYATLARI

Otel fiyatları erken rezervasyon, son dakika fırsatları dönemleri gibi dönemlerde minimum seviyelerde bulunurken, otelin doluluk oranı gibi etkenlere bağlı olarak gün içerisinde değişiklik gösterebiliyor.

Genellikle her bütçeye hitap eden otel fiyatları, taksit seçenekleriyle ödeme kolaylığı sağlıyor.

Eğer siz de heyecanla beklediğiniz yaz aylarında daha fazla tatil yapmak istiyorsanız; erken rezervasyon fırsatları sayesinde dilediğiniz otelde ve dilediğiniz oda da konforlu bir şekilde konaklayabilirsiniz.

Haydi, siz de şimdi birbirinden avantajlı tatil otellerini incelemeye başlayın, otel kampanyaları ve avantajlarından hemen yararlanın!

otel rezervasyon otel rezervasyonları otel rezervasyon siteleri otel rezervasyon iptali otel rezervasyon sorgulama Oteller Otel Ara