Sağlıkta Saygıya Evet, Şiddete Hayır

TAKİP ET

Tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun…Covid-19 virüsünün hayatımıza girmesiyle sağlık personelimizin zorlu çalışma koşullarına rağmen gösterdiği büyük fedakârlık ve insanı yaşatmak için verdikleri olağanüstü mücadeleyi daha net görebilme fırsatımız oldu.

Sadece pandeminin başladığı 2020’de dünya genelinde 7 binin üstünde sağlık çalışanı aramızdan ayrıldı.
 
Türkiye’nin 165 bin hekim, 200 bin hemşire ve farklı birimlerde görevli 175 bin personelden oluşan yaklaşık 540 bin kişilik sağlık ordusu da hepimizi üzen kayıplar verdi.
 
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından açıklanan rakamlar, sağlıkçıların taşıdığı riski net bir şekilde ortaya koyuyor. DSÖ’nün 2020 yılı verilerine göre 1 milyon 300 bini aşkın sağlık personeline Covid-19 teşhisi konuldu ve bu sayı dünya genelinde görülen vakaların yüzde 10’unu oluşturuyor.
 
Doktorundan hemşiresine, eczacısından hasta bakıcısına, memurundan temizlik görevlisine kadar gece-gündüz demeden çalışan, insan sağlığı için hayatlarını riske atan sağlık personelimiz teşekkürü fazlasıyla hak ediyor.
 
Hastalarını iyileştirmek için ter döken sağlık çalışanlarına yönelik hak etmedikleri tepki ve şiddete varan davranışları ise, kabul etmemiz mümkün değil. Bu tip tutum ve tavır içinde olanlara karşı toleransımızın olmayacağını bir kez daha altını çizerek hatırlatmak isterim.
 
Kendi hayatlarını hiçe sayarak mesleklerini icra eden sağlık çalışanlarına çok şey borçluyuz. İşte tam da bu yüzden, “Sağlıkta Saygıya Evet, Şiddete Hayır!” diyoruz.

bartın bartın belediyesi