Son Dakika: Bakan Çavuşoğlu'ndan Rusya ve Ukrayna'ya 'Antalya' çağrısı

TAKİP ET

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, Rusya ve Ukrayna'ya çağrıda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, şartlar el verirse Antalya Diplomasi Forumu'nda Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve Ukraynalı mevkidaşı Kuleba'yı bir araya getirmek istediklerini söyledi.

Son dakika haberine göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu , NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu yaptığı açıklamada Rusya ve Ukrayna'ya çağrıda bulunarak, "Şartlar el verirse iki ülkenin (Rusya-Ukrayna) bakanlarını Antalya’daki forumda görüştürmek isteriz" dedi.

UKRAYNA'DAN TAHLİYE EDİLEN TÜRKLER

Bakan Çavuşoğlu, dün itibarıyla Ukrayna’dan 9 bin 653 Türk vatandaşının tahliye edildiğini bildirdi. Çavuşoğlu ayrıca, Ukrayna'daki bazı Türk vatandaşlarının Rusya’ya geçirilerek Türkiye’ye tahliyesi için görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.

"Amacımız bir an önce savaşın sona ermesi" diyen Çavuşoğlu, Türkiye hava sahasının açık olmasının stratejik ve insani bakımdan önemli olduğunu söyledi.

bakan çavuşoğlu Mevlüt Çavuşoğlu Nato