Yazlık Ev Kiralarken Nelere Dikkat Edilmeli?

TAKİP ET

Havaların ısınmasıyla beraber artık tatil isteği ve ihtiyacı da kendini göstermeye başlar. Yıl içinde okul, ev, iş, trafik, kasvetli ve soğuk havalar hayat enerjinizi olumsuz yönde etkileyebilir. İşte bu gibi durumlarda sıcak havaların gelmesiyle, hayatın yoğun temposundan uzaklaşıp biraz dinlenmek ve keyifli vakit geçirmek herkesin hakkı olacaktır.

Tatil için pek çok seçenek bulunmaktadır. Bununla beraber hem denize, güneşe doyabileceğiniz hem de turistik geziler de yapabileceğiniz bir tatil de mümkün. yazlık ev kiralamak bu anlamda son derece avantajlı bir seçim olabilir. Kendinize ait bir evde sevdiklerinizle beraber dilediğiniz gibi hareket etme özgürlüğüne sahip olabilirsiniz. Özel bir alan yaratacağınız için kendi eğlence anlayışınıza uygun aktiviteler, damak tadınıza uygun yemekler yapabilirsiniz.

Yazlık Ev Kiralarken Zevklerinizi Önemseyin

Yazlık ev kiralamak istediğinizde pek çok farklı seçenekle karşılaşabilirsiniz. Ülkenin pek çok yerinde yaz için evlerini aylık, günlük, sezonluk olarak kiraya veren pek çok mülk sahibi mevcuttur. Bu aşamada en önemli kriterlerden biri de sizin nasıl bir yazlık ev istediğinizdir. Yazlık kiralarken dikkat edilmesi gerekenler kıymetli zamanın en verimli ve en içinize sinen şekilde geçmesi, gelecek yıl için motivasyonunu arttıracaktır.

İlk olarak yüzmekten ve güneşlenmekten hoşlanan bir insansanız ve tatilinizi bu şekilde geçirmek istiyorsanız, denize yakın veya havuzu olan bir yazlık kiralamanız çok daha size hitap edecek bir tatilin önünü açacaktır. Sabahları erkenden kalkıp çarşaf gibi bir denize, günün en sakin zamanında girmenin vereceği dinginlik bir tatilin en vazgeçilmez fırsatlarından biri olabilir.

Öte yandan bazı sebepler nedeniyle denizi olmayan bir şehirde tatil yapmak isterseniz, bazı kiralık yazlıklar, havuz imkanına da sahiptir. Bu aşamada kiraladığınız yazlığın havuzunun yalnızca size ait olduğu ya da toplu kullanıma açık olduğu konusu dikkat etmeniz gereken kriterlerden biri olacaktır. Daha özel ve sakin bir tatil yapmak istiyorsanız özel havuzu olan yazlıkları kiralayabilirsiniz.

Bütçeniz Doğrultusunda Yazlık Kiralama

Yazlık kiralama sırasında önemli olan kriterlerden biri de kiralayacağınız evin ücreti olacaktır. Kiralar evin büyüklüğüne, bulunduğu konuma, imkanlarına, bina yaşına vb. pek çok kritere göre değişkenlik göstermektedir. Bu aşamada şartlar iyileştikçe ücreti de bu doğrultuda artış gösterecektir. Sizin için en uygun olan evi ararken bütçenizi de göz önünde bulundurmalısınız. Tatil için ayırdığınız bütçeye uygun bir ev bulmak, bütçe planlamanızı sarsmadan çok daha ekonomik bir tatil olağı kılar.

Örneğin; tatilinizi kaç kişi yapacağınızı göz önünde bulundurarak, evinizin büyüklüğüne ve kaç odalı olacağına karar verebilirsiniz. Eğer çekirdek ailenizle tatil yapacaksanız, küçük ve az odalı evler tercih edebilirsiniz. Böylelikle maliyet çok artmaz. Öte yandan birkaç aile toplanıp tatil yapacaksanız büyük bir yazlık ev kiralamak rahat etmenizi sağlayacaktır.

Çeşme'de her şey dahil tatil otelleri


Bununla beraber evlerin büyüklüğünün yanı sıra, kiralayacağınız evin konumu da kirası üzerinde etkili bir faktördür. Denize ve eğlence merkezlerine daha yakın ama nispeten küçük bir ev, bu imkanlara sahip olmayan büyük bir evden daha pahalı olabilir. Bu durumun örneklerini İzmir kiralık yazlık seçeneklerinde görebilirsiniz. Bununla birlikte gözde tatil bölgelerinde (Bodrum, Çeşme, Kaş vb.) bulunan yazlıkların ücretleri daha pahalı olacaktır.

Yazlık Ev Kiralarken Nelere Dikkat Etmeli?

Kaliteli ve keyifli bir tatil geçirmek, yılın yoğun temposu içinde herkesin hakkı olacaktır. Peki yazlık ev kiralarken nelere dikkat etmeli? Evi kiralarken imzalayacağınız sözleşmenin şekli, evin fiziksel imkanları, evin konumu vb. pek çok örnek verilebilir. Titiz davranmanız gereken bu konular, tatilinizin istediğini doğrultuda ilerlemesi adına önem arz etmektedir.

Yaz ayları çok sıcak olduğu için sıkça duş alma ihtiyacı hissedebilirsiniz. Denizden veya havuzdan çıktıktan sonra, dışarı çıkmadan önce gibi durumlarda duş almanız gerekir. Kiralamış olduğunuz evin sıcak su imkanının olması önemli bir kriter olacaktır. Bununla beraber akan suyun temizliği, debisi vb. konular da önemlidir. Banyo ve tuvalet tesisatının düzgün çalışıyor olmasına dikkat etmenizde yarar vardır.

 Aynı zamanda yazlık kiralarken mutlaka sözleşme imzalamalısınız. Bu sözleşme hem sizi hem de karşı tarafı koruyacak bir güvencedir. Ancak bu aşamada sözleşmede yer alan maddeleri dikkatli bir şekilde okumanız ve anlamanız gerekmektedir. Sözleşme sonunda yükümlü olduğunuz sorumlulukları bilmelisiniz. Ve kiralayan kişinin size sunduğu hizmetlerin bu sözleşmede yoruma açık olmayacak şekilde yer alması gerekmektedir. Yaşanan bir aksilik durumunda sözleşmeniz sayesinde hukuki bir arayış başlatabilirsiniz.

Bütün Yazı Yazlığınızda Geçirebilirsiniz!

Yazının öncesinde de bahsedildiği gibi, bazı yazlık evler dönemlik olarak da kiralanmaktadır. Yaz mevsimi boyunca şehirden uzaklaşmak isteyen kişiler için dönemlik yazlık evler son derece avantajlı olacaktır. Kendi düzeninizi oluşturabileceğiniz ve aslında ikinci eviniz olacak bu yazlık, güzel bir yaz geçirmenizi olanaklı kılacaktır.

 Dönemlik yazlık ev kiralamak bulunduğunuz bölgeye alışmanız ve çevre edinmeniz için iyi bir fırsat olacaktır. Yazlığınızın yakınlarında oturan komşularınızla keyifli vakit geçirip çeşitli aktiviteler yapabilirsiniz. Bununla beraber sevdiklerinizi ağırlayabileceğiniz bir düzen de oluşturabilirsiniz.

yazlık ev yazlık ev kiralama yazlık ev bulmaca Yazlık Emlak İzmir Foça Çeşme