Zeynep Tosun x Trendyol ile sürdürülebilir moda ilk kez bu kadar moda

TAKİP ET

Trendyol, tasarım dünyasının önde gelen isimlerinden Zeynep Tosun ile 'No Cool Kids in Fashion' mottosuyla hayata geçirdiği çevre dostu ve sürdürülebilir materyallerden üretilen 'Zeynep Tosun x Trendyol' koleksiyonunu moda severlerin beğenisine sunuyor.

90’ların alternatif müzik akımı grungedan esinlenen ve sokak modasının rahat stilini yansıtan koleksiyon, döneme özel kesimleri ve kültleşmiş parçaları çevre dostu sürdürülebilir materyallerle gardıroplara taşıyor. 

Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, tasarım dünyasının önde gelen isimlerinden Zeynep Tosun ile ilkbahar - yaz sezonuna özel bir koleksiyon hazırladı. ‘No Cool Kids in Fashion’ mottosuyla tasarlanan Zeynep Tosun x Trendyol koleksiyonu ile 90’lar sokak modasının rahat stili çevre dostu materyallerden üretilen sürdürülebilir tasarımlarla yeniden hayat buluyor.

90’ların alternatif müzik akımı grungedan esinlenen ve sürdürülebilir materyallerden üretilen tasarımların yer aldığı Zeynep Tosun x Trendyol koleksiyonu toplam 61 parçadan oluşuyor. Koleksiyonda 90’lar ruhunu yansıtan asi görünümlü korseler, düşük belli flare paça jeanler, crop top üstler ve dövme desenli parçalar gibi birbirinden ikonik tasarımlar yer alıyor.

Sürdürülebilir koleksiyon

Sürdürülebilirliğin ön planda tutulduğu Zeynep Tosun x Trendyol koleksiyonunda yer alan tüm parçalarda pamuk ve geri dönüştürülebilir polyester kullanıldı. Daha güvenli ve daha tasarruflu bir üretim ile tüm dünyada da kabul gören en önemli sertifikalardan EIM Score sertifikasına sahip olan yeşil dostu ürünler koleksiyonda hayata geçirildi. 

“Koleksiyonumuz asi moda parçalarını sürdürülebilirlik ile buluşturuyor”

Dünyanın geleceğini düşünerek hareket etmemiz her zamankinden çok daha önem arz ettiğine değinen ünlü modacı Zeynep Tosun: “Bu kadar büyük bir üretimi sürdürülebilir şekilde üretebilmek benim için ayrı bir meydan okuma oldu. Etiketinden paketlemesine, astarından yıkama şekline, kumaş özelliklerine, üretim sarfiyatına kadar tüm detayları son derece düşünülmüş ve içime sinen bir koleksiyon oldu” dedi. 90’lı yılları bizzat yaşadığını ve deneyimlediğini söyleyen Tosun, sözlerine şu şekilde devam etti: “90’lar giyinmeyi düşünmeden sokağa çıkan ve son derece cool olan tiplerin yükseldiği yıllar… Günümüz şartlarında cool olgusu başka bir şekil aldı. Bu koleksiyon günümüzde saatlerini cool gözükmek için ayna karşısında harcayan, styling çalışan gençlere gelsin, biliyorum ki moda yapan ve yeni fikirler ortaya atan sizlersiniz. Bu koleksiyon, dijital dünya için harika fotoğraf veren asi moda parçalarını sürdürülebilirlik ile buluşturuyor” dedi.

trendyol zeynep tosun